Home Izdvojeno Besplatne filmske projekcije s Pula Film Festivala u Kinu Gorica

Besplatne filmske projekcije s Pula Film Festivala u Kinu Gorica

PODIJELITE
foto: Ilustracija

U srijedu, 27. srpnja, u okviru programa Ljeto u kinu Pučko otvoreno učilište prikazat će tri filma s Pula Film Festivala. Riječ je o dramama “Puni udar” i “Vrapci” te dokumentarcu “Modri kavez”. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

Prvi film “Modri kavez” prikazat će se u  18 sati. -Ovoj je film kojem je cilj odati počast i iznijeti zanimljive činjenice iz života ljudi čije je živote i živote njihovih obitelji, ponekad i generacijama, obilježilo more i pomorstvo. Otkrivajući tajne “behind the scene” pomoračkih života, njihovih obitelji, snove, talente, strahove, nadanja i nebrojene pustolovine, “Modri kavez” skida stigmu s klišeja i otvara nove horizonte i priče od kojih zastaje dah.- poručuju u POUVG.

Drama “Vrapci” priča je o odrastanju, a događa se ljeti, u izoliranom selu na Islandu. -Šesnaestogodišnji Ari živio je s majkom u Reykjaviku, a onda ga iznenada šalju natrag ocu u daleki Westfjords. Ondje se mora nositi s teškim odnosom s ocem i sa spoznajom da su se njegovi prijatelji iz djetinjstva promijenili. U takvim beznadnim okolnostima Ari mora pronaći svoj vlastiti put.- najavili su film u POUVG. Pogledat ga možete u 19.45 sati.

Posljednja projekcija programa “Ljeto u kinu” održat će se u 21.30 prikazivanjem filma “Puni udar”. -Film je priča o čovjeku koji pogreškom iz daljinski upravljanog drona bombardira školu prepunu nevine djece. Upravljajući njime daleko iz vojne baze suvremeno ga ratovanje drži na sigurnom i daleko od svojih žrtava. Međutim, nakon ovog incidenta ne može izbaciti iz glave one koje je ubio.- rekli su u POUVG