Home Izdvojeno “…Bem ti te vodene kozice!” Vladimira Stepanića najbolja priča na kajkavskom

“…Bem ti te vodene kozice!” Vladimira Stepanića najbolja priča na kajkavskom

Među radovima izabranima u uži izbor ušao je i tekst "Đukina zôjdna vǒla" Stjepana Zlodija iz Šiljakovine, također na kajkavskom jeziku

PODIJELITE

Odabrani su najbolji radovi pristigli na 13. Matičin književni natječaj 2021. Natječaj “Turopoljska poculica” Ogranka Matice hrvatske u Velikoj Gorici trajao je do 25. prosinca prošle godine. Riječ je o natječaju za proznu formu kratke priče pisane kajkavskim jezikom ili hrvatskim standardnim jezikom.

Na natječaj su prispjela 43 rada. Kajkavskim jezikom napisano je 12 radova, a hrvatskim standardnim jezikom napisan je 31 rad. Radovi su prispjeli iz cijele Hrvatske. Kao najbolji rad na kajkavskom jeziku odabrana je priča Vladimira Stepanića pod nazivom “…Bem ti te vodene kozice”, a na hrvatskom standardnom tekst Irene Ivetić iz Požege pod nazivom “Dvije šalice kave”.

Među radovima izabranima u uži izbor ušao je i tekst “Đukina zôjdna vǒla” Stjepana Zlodija iz Šiljakovine, također na kajkavskom jeziku.

Prispjele je radove Provedbeno povjerenstvo u sastavu Stjepan Rendulić i Bosiljka Martinković razvrstalo, evidentiralo i predalo Prosudbenom povjerenstvu samo s naznačenom zaporkom, bez imena autora. Prosudbeno povjerenstvo u sastavu: prof. dr. sc. Bernardina Petrović, predsjednica i članovi: Đurđa Parać, prof. i Božidar Prosenjak, prof. odabrali su najbolje radove.

Najbolji radovi bit će objavljeni u tiskanom obliku, u godišnjem časopisu “Luč” Ogranka Matice hrvatske u Velikoj Gorici.

Iskrene čestitke autorima odabranih radova.