Home Zanimljivosti Uskoro počinje renovacija Tržnog centra, a očekuje se i otvaranje novih trgovina

Uskoro počinje renovacija Tržnog centra, a očekuje se i otvaranje novih trgovina

Za provedbu renovacije osiguran je novac iz EU fondova kako bi obnova bila u skladu s planom "Zelene Europe"

PODIJELITE

Velikogorički tržni centar je posljednjih mjeseci, pa i godina, bolna točka za građane. Nakon što su o nečistoći Tržnog centra pisali i nacionalni mediji, objavili smo kako je Sanitarna inspekcija ustvrdila brojne nepravilnosti te zadala rok za sanaciju.

Konkretno, doneseno je rješenje o otklanjanju sanitarno-tehničkih i higijenskih nedostataka te je naređeno da se na učinkovit način onemogući ulazak i zadržavanje ptica (golubova) u prostorijama poslovnog objekta, za što je određen rok za provedbu naređenih mjera.

Međutim, osim sanacije higijenskih nedostataka stiže još jedna lijepa vijest – kreće se u renovaciju čitavog Tržnog centra. Kako saznajemo, renovacija bi trebala trajati do kraja 2026. godine, a nakon toga se očekuje otvaranje novih trgovina. Za provedbu renovacije osiguran je novac iz EU fondova kako bi obnova bila u skladu s planom “Zelene Europe”.

Osim što će se sanirati stare instalacije i sanitarije, tržni centar će u projektu koji traje četiri godine dobiti prošireni lanac supermarketa i trgovina. Neslužbeno doznajemo kako bi jedna od novih trgovina trebala biti Primark, prva takva poslovnica u Hrvatskoj.

Nisu poznate informacije hoće li doći i do uređenja autobusnog kolodvora u neposrednoj blizini centra.

#prviapril