Home Izdvojeno Bang bang i Neki to vole vruće na VG Festu

Bang bang i Neki to vole vruće na VG Festu

Festival seli na novu lokaciju, u hladovinu starih stabala parka ispred Muzeja Turopolja, a potrajat će tri dana

PODIJELITE

Velikogorički festival urbane kulture, VG FEST, spreman je za svoje šesto izdanje u koje- mu donosi niz zanimljivih novosti. Festival seli na novu lokaciju, u hladovinu starih stabala parka ispred Muzeja Turopolja, gdje vas tijekom tri dana programa očekuju koncerti, kreativne radionice, izložbe, stand up i drugi zabavni programi, a novost je chill zona s ugostiteljskom ponudom.

Festival će i ove godine predstaviti umjetnike iz Zagreba i Velike Gorice – od glazbenika raznih žanrova, plesača, DJ-eva do performera koji će “prošetati” Šetalištem Franje pl. Lučića, kako nosi ime park u središtu grada. Cijeli park postaje velika umjetnička platforma na kojoj će VG FEST kreirati posjetitelji i umjetnici.
Plesni klub Megablast, udruga G.A.S., Gorički klub mladih, Gradska knjižnica, Centar za djecu, mlade i obitelj samo su neki od sudionika koji su zaduženi za kreativni sadržaj festivala u kojemu će svatko pronaći nešto za sebe. VG FEST će ove godine imati i eko predznak budući da će se u sklopu festivala održati niz radionica vezanih uz ekologiju i zdrav način života.

Iz vizualno-kreativnog dnevnog programa navečer prelazimo u koncertni program koji donosi koncerte raznih žanrova. U petak 31. svibnja program „Retro is back“ oživljava glazbene ´80- te i ´90-te s legendarnim dvojcem “Jeans generacije” iz grupe „Neki to vole vruće“, a festival će završiti u nedjelju 2. lipnja uz prasak i to nastupom velikogo- ričke grupe Alive, a poslije njih slijedi rock poslastica, nastup grupe Bang Bang.