Home Crna Kronika ALKOHOL I BRZINA Oduzeta vozačka, 24-godišnjak imao 2,33 promila alkohola

ALKOHOL I BRZINA Oduzeta vozačka, 24-godišnjak imao 2,33 promila alkohola

Čak 20 prometnih prekršaja utvrdila je policija trodnevnim akcijama "Brzina" te "Alkohol i opojne droge"

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

Čak 20 prometnih prekršaja utvrdila je policija trodnevnim akcijama “Brzina” te “Alkohol i opojne droge”. Petorica vozača ili vozačica bili su pod utjecajem alkohola, najviše između 1 i 1,50 promila, njih troje. Kod jednog je alkotest pokazao do jednog promila, a kod jednog iznad 1,51. Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola vozačka dozvola im je privremeno oduzeta i isključeni su iz prometa, javljaju iz Policije.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod vozača osobnog automobila (1993 godište) u Šćitarjevu, a imao je koncentraciju od 2,33 promila alkohola u krvi. Vozaču je na mjestu prekršaja izdan prekršajni nalog i naredbom je oduzeta vozačka dozvola i smješten je u posebnu prostoriju do otrježnjenja. Tijekom provođenja akcije, dodajmo, dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.

Osim toga utvrđena su tri prekršaja nepropisnog parkiranja, četiri prekršaja prekoračenja brzine, dvoje ulovljenih bilo je bez važeće prometne dozvole, dvoje nije vezalo propisno pojas, jedan vozač vozio je pod zabranom vožnje, a jedan bez vozačke dozvole.