Home Izdvojeno Kosnica, prava veselica

Kosnica, prava veselica

Kosničke večeri okupile su šest društava, dok je u vatrogasnom djelu nastupilo 15 ekipa

PODIJELITE

Kosnica je za vikend ponudila spoj kulture i sporta, uz mnoštvo dobre zabave, ali i finih specijaliteta, sve zaokruženo utakmicom Hrvatska- Rusija i nastupom VG Banda. No, krenimo redom. 6. Kosničke večeri ugostile su šest kulturno umjetničkih društava; KUD Pušća, OSS Buševec, HPD Kučani, KUD Mošćenica, Ansambl Zlatne Godine i KUD Strmec, a nastupili su i domaćini: Hrvatsko Seljačko Pjevačko društvo Lipa.

Snage su odmjerili i vatrogasci, a prvi put održan je i Memorijal Josip Mužarić, u spomen na prerano preminulog kosničkog vatrogasca. Na natjecanju je nastupilo 17 vatrogasnih ekipa djece i mladeži. Od 12 muških ekipa prvo mjesto pripalo je DVD-u Kurilovec, drugi su bili vatrogasci iz Starog Čiča, a treći DVD Kosnica. U kategoriji žena bilo je pet ekipa. Prvo mjesto zauzela je ekipa DVD-a Staro Čiče, a slijede DVD Kuče i Savski Nart. Prijelazni pehar zaslužno je priprao DVD-u Staro Čiče, a predala ga je kćer Josipa Mužarića, Ivana. Osim toga, po dvije ekipe imali su DVD Staro Čiče, Savski Nart, Odranski Obrež i DVD Ribnica i to ekipe djece od 6 do 12 godina.

“Suradnja s DVD-om je odlična, vjerujemo da je ovo natjecanje pokazalo potencijal koji ima u ovom djelu Turopolja te da će se nastaviti i dalje”, govori nam predsjednik Udruge Turopoljska tradicija, Filip Margić.

U Kosnici se taj daj okupilo nekoliko stotina posjetitelja. “Oko 800 ljudi je prodefiliralo, a uz folklor i vatrogasce mogli su i jahati na konjima ili se počastiti finom gastronomskom ponudom. Za svakog ponešto”, dodaje Margić.
A onda– utakmica, panika i stres, no srčano navijanje i iskrena radost nakon pobjede Vatrenih.

Kako se slavilo taj dan u Kosnici, pogledajte u fotogaleriji.
Foto: Filip Margić/ Udruga Turopoljska tradicija