Home Izdvojeno AGLOMERACIJA Preko ljeta valorizacija pristiglih ponuda

AGLOMERACIJA Preko ljeta valorizacija pristiglih ponuda

Najveći i najzahtjevniji komunalni projekt ide dobrim tempom, izvijestili su u Gradu

PODIJELITE

Jedan od najvećih i financijski najobimnijih komunalnih projekata, izgradnja kanalizacijske i vodovodne mreže te uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, kreće se planiranim tempom, izvijestio je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik, Dražen Barišić. Gotov je natječaj za pročistač otpadnih voda koji je trenutno na pregledu u Hrvatskim vodama. Nakon toga će na potrebne kontrole i javno savjetovanje, nakon čega će se objaviti natječaj u vrijednosti 97 milijuna kuna za rekonstrukciju i dogradnju pročistača

„Sve ostale natječaje smo proveli ili su u tijeku i time se nadamo završiti ovaj projekt koji traje nažalost već 10 godina“, govori Barišić.

Vjeruje kako ćemo dobiti kvalitetne izvođače, te dodaje kako će se skratiti rokovi pregleda pristiglih ponuda, a valorizacija stručnih tijela završit će preko ljeta kako bi u kratkom roku mogli započeti izgradnju. Tri su područja Aglomeracije, a to su Donje Turopolje koje obuhvaća izgradnju, Grad Velika Gorica i Velika Mlaka gdje će doći do rekonstrukcije mreže, te izgradnja i rekonstrukcija na području Lukavca i Posavine. Ukupna vrijednost projekta iznosit će oko 700 milijuna kuna.