Home Izdvojeno Stožer civilne zaštite pozvao predstavnike mjesnih odbora i gradskih četvrti te vatrogasce...

Stožer civilne zaštite pozvao predstavnike mjesnih odbora i gradskih četvrti te vatrogasce da izađu na teren

PODIJELITE

Sve ekipe zimske službe su na terenu. Dežurstva imaju i pripadnici Crvenog križa te svih gradskih komunalnih poduzeća, kao i gradski komunalni redari. Stožer civilne zaštite održao je i radni sastanak na kojem je naglašeno kako, uz ekipe zimske službe, svoj doprinos u ovim uvjetima trebaju dati i predstavnici mjesnih odbora i gradskih četvrti, kao i dobrovoljna vatrogasna društva.

– Apeliramo na predsjednike mjesnih odbora i gradskih četvrti, kao i na naše vatrogasce, da obiđu teren i utvrde eventualne potrebe stanovništva. Također, ukoliko imaju mogućnosti, neka pomognu starijim osobama u čišćenju snijega i omogućavanju dolaska hitnih službi u slučaju potrebe do istih – istaknuo je načelnik Civilne zaštite Ervin Kolarec.

Na temelju prikupljenih podataka na području Velike Gorice za sada nije bilo većih poteškoća što potvrđuje svijesti građana da potrebe i svoje aktivnosti prilagođavaju uvjetima na terenu. Mole se građani da se pridržavaju komunalnog reda o čišćenju snijega i da ne izlaze bez potrebe, osobito starije osobe, a zbog najavljenih niskih temperatura. Stožer Civilne zaštite Grada Velike Gorice prati situaciju i u slučaju potrebe pravovremeno će djelovati.

Sve potrebe vezane uz zimsku službu građani mogu javiti na 01/6221-844 ili na mobitel
099/6090060; gradske komunalne redare moguće je dobiti na 01/6269900, a za sve hitne
slučajeve, podsjećamo, broj telefona je 112.