Home Izdvojeno Županijski Zavod za hitnu medicinu dobio pet novih vozila

Županijski Zavod za hitnu medicinu dobio pet novih vozila

PODIJELITE

Zagrebačka županija kupila je pet novih vozila za sanitetski prijevoz Zavodu za hitnu medicinu Zagrebačke županije. Do kraja mjeseca očekuje se nabavka još šest vozila za hitnu medicinsku pomoć i sanitetski prijevoz.

Predaja-sanitetskih-vozila-htina-Gorica-2.jpgKljučeve novih vozila ravnatelju Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije, Davorinu Gajniku  u Velikoj Gorici uručio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Predaja-sanitetskih-vozila-htina-Gorica-6.jpg

– Investicija je ukupno teška oko četiri milijuna kuna. Ovo je način na koji želimo poboljšati mrežu hitne medicine na području Zagrebačke županije. Stanovnici naše županije zakinuti su brojem definiranih timova T1 pa smo prisiljeni sami u suradnji s našim gradovima uložiti maksimalne napore kako bi im to omogućili – istaknuo je Kožić.

Predaja-sanitetskih-vozila-htina-Gorica-5.jpg

Gradonačelnik Dražen Barišić izrazio je zadovoljstvo ovakvim ulaganjem u hitnu medicinu Zagrebačke županije.

– Svako novo vozilo i svaki novi član tima hitne medicine dobrodošli su. Grad Velika Gorica danas financira jedan tim hitne pomoći, a ostali se financiraju iz ostalih sredstava. Sami smo morali uskočiti kako bi našim sugrađanima omogućili dobru i pravovremenu pomoć – rekao je gradonačelnik.

Predaja-sanitetskih-vozila-htina-Gorica-7.jpg

Svoje zadovoljstvo nije mogao skriti niti ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Zagrebačke županije Davorin Gajnik.

-Ovo nam jako puno znači. Naravno da to nije dovoljno da bi obnovili naš vozni park. Naš vozni park u prosjeku je star osam godina – objasnio je Gajnik.

Gajnik se požalio da od novaca koje dobivaju iz glavarine i naknade za prijeđene kilometre ne mogu ravnomjerno obnavljati vozni park.

– Nama bi trebalo između 6 i 7 milijuna kuna da obnovimo pola voznog parka kako bi smanjili troškove poslovanja. No, to je nemoguće, ali ovih 11 vozila će zasigurno će nam pomoći u tome – istaknuo je Gajnik.

[print_gllr id=34256]