Home Gospodarstvo Županijska uprava za ceste dobila 223 milijuna kuna za obnovu cesta i...

Županijska uprava za ceste dobila 223 milijuna kuna za obnovu cesta i mostova

Temeljem nove operacije sanirat će se ukupno 111 lokacija

PODIJELITE

Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije jučer su potpisale Ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za operaciju koja se financira iz Fonda solidarnosti Europske unije. Riječ je o operaciji „Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture u području prijevoza oštećene u potresu 22. ožujka 2020. godine kojom upravlja Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije.“ Ukupna vrijednost Operacije iznosi 223.077.005,60 kuna (29.607.406,67 EUR), a ŽUC-u je dodijeljen najveći mogući iznos sufinanciranja u vrijednosti 214.935.853,55 kuna (28.526.890,11 EUR). Ovom će se operacijom sanirati ukupno 111 lokacija.

Podsjetimo, u rujnu je potpisan još jedan Ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za operaciju „Vraćanje u ispravno radno stanje infrastrukture u području prijevoza oštećenih u potresu na području Zagrebačke županije kojom upravlja Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije.“ Tim sredstvima sanirat će se ukupno 38 mostova i propusta oštećenih u razornom petrinjskom potresu.

Ravnatelj ŽUC-a Zagrebačke županije Tomislav Landeka ponosan je na još jedan uspješan poduhvat: “Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije svojim kontinuiranim i aktivnim djelovanjem nastoji omogućiti sigurno prometovanje svim sudionicima u prometu. Ovo je još jedan od iznimno važnih i financijski zahtjevnih projekata za čiju realizaciju smo osigurali sredstva iz fondova Europske unije. Upravo zahvaljujući EU fondovima imamo mogućnost raditi ovako opsežne i zahtjevne projekte koji su u vrlo malom postotku na teret jedinicama lokalne samouprave i samim građanima.”, navodi te dodaje da u pripremi imaju još niz strateški važnih projekata za razvoj jedinica lokalne samouprave.

Neki od projekata su obilaznica Dugo Selo, projekt obilaznice Volavje-Petrovina te izgradnja mosta kojim će se spojiti Samobor i Zaprešić.