Home Izdvojeno Županijska organizacija HSS-a Zagrebačke županije prisjetila se legendarnog Jože

Županijska organizacija HSS-a Zagrebačke županije prisjetila se legendarnog Jože

PODIJELITE
foto: www.hss.hr

Svojim iznimno karizmatičnim i iskrenim nastupima na kajkavskom dijalektu u Saboru, ovaj ”pučki tribun” ostavio je dubok trag u suvremenoj hrvatskoj političkoj povijesti.

Dan s Jožom_2

– Joža je svojim primjerom pokazao da je političar koji istinski predstavlja glas naroda i koji na prvo mjesto stavlja malog čovjeka, selo i seljake, radnike, siromašne i obespravljene. Svojim radom i predanošću ostavio je neizbrisiv trag na političkoj i javnoj sceni i zbog toga još jednom pozivam na složnost, zajedništvo i poštenje u stranci. Pred nama je posebno izazovna godina, no siguran sam kako ćemo zajedničkim radom i zalaganjem nastaviti raditi za dobrobit naše zemlje i naroda – istaknuo je župan Zagrebačke županije i potpredsjednik HSS-a Stjepan Kožić na tradicionalnoj manifestaciji ”Dan s Jožom”.

Dan s Jožom_Stjepan Kožić

U svečanom dijelu programa održanom u hotelu ”Bunčić” u Vrbovcu dodijeljena su priznanja istaknutim HSS-ovcima Zagrebačke županije. Zlatnu značku s likom Josipa Pankretića zaslužili su Stjepan Bregeš i Dejan Jaić, dok su priznanja koje također nose njegovo ime uručena Željku Bukoviću, Stjepanu Kolediću, Ljubici Kos, Vladimiru Kosu, Vladi Kosiću, Mariji Kraljić, Mariji Lindić, Ignacu Štrucelju i Nikoli Vlašiću.

Dan s Jožom_3

Josip Pankretić rođen je u Gaju 1933., a u borbu za hrvatskog seljaka i običnog čovjeka uključio se još šezdesetih godina prošlog stoljeća te je svoju borbu nastavio je i nakon osamostaljenja Hrvatske.