Home Gospodarstvo Županija dodjeljuje bespovratne potpore: Ove goričke tvrtke dokaz su da se isplati...

Županija dodjeljuje bespovratne potpore: Ove goričke tvrtke dokaz su da se isplati prijaviti

"Poticaji Zagrebačke županije olakšavaju kupnju strojeva, a sigurno mogu pomoći i manjim poduzetnicima"

PODIJELITE

Poduzetnici u našem gradu iznova oduševljavaju svojim proaktivnim radom i uspješnim rezultatima. Takva tvrtka je i Velprom u kojem se danas održao obilazak kako bi se dodatno najavili Natječaji Zagrebačke županije za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima početnicima te onima koji se bave neproizvodnim i proizvodnim djelatnostima.

“U Proračunu Zagrebačke županije za 2023. godinu smo osigurali milijun eura potpore za poduzetnike. Od toga je 500.000 za proizvodne djelatnosti gdje se može ostvariti potpora od 40% ili 10.000 eura najviše. Za neproizvodne djelatnosti je potpora do 4.000 eura bespovratnih sredstava. Jedna mjera koja nam je posebno draga je pomoć početnicima poduzetnicima, mjera za koju smo izdvojili 150.000 eura, a može se ostvariti 75% sredstava, odnosno, do 2.000 eura.”, govori dožupan Zagrebačke županije Damir Tomljenović te dodaje kako interesa ima te da se Velika Gorica ističe kao grad iz kojeg dolazi najviše prijava te da su zadovoljni gospodarskim razvojem.

Vlasnica tvrtke Velprom u razgovoru sa zamjenikom župana Zagrebačke županije

Dobar primjer je upravo i tvrtka Velprom koja se bavi proizvodnjom svih vrsta ambalaže i kaširane ambalaže. “Možemo se pohvaliti da ove godine zapošljavamo 70-ak zaposlenika, a u ovom poslu smo 30 godina. Ovom potporom Zagrebačke županije kupili smo stroj pakirku koji nam uvelike pomaže u radu kako bi naši proizvodi nesmetano došli do naših kupaca.”, govori nam Dalibor Došen, voditelj prodaje Velproma.

Dalibor Došen, voditelj prodaje tvrtke Velprom

Radmila Torbica Vlaislavljević, vlasnica tvrtke, ističe kako najviše rade na području Hrvatske, a više od 30% izvode u Europu te su zadovoljni što im se krug kupaca širi. “Poticaji Zagrebačke županije olakšavaju u dolasku do strojeva, a sigurno mogu pomoći i manjim poduzetnicima jer omogućuju kupovanje polovnih strojeva. Sami teško možemo kupiti velike strojeve, zato služe poticaje koje bismo trebali svi maksimalno iskorištavati. Da bi se probili na europsko tržište trebate imati turbo strojeve da biste uopće bili konkurentni. Mi smo zadovoljni da možemo konkurirati.”

Osim tvrtke Velprom, dobar primjer korištenja potpora Zagrebačke županije je i tvrtka Oblak u Lazini Čičkoj koja se bavi proizvodnjom stolarije.