Home Izdvojeno Župan Stjepan Kožić više nije potpredsjednik HSS-a

Župan Stjepan Kožić više nije potpredsjednik HSS-a

PODIJELITE

Stjepan Kožić, župan Zagrebačke županije, na izbornoj skupštini Županijskog odbora HSS-a Zagrebačke županije, održanoj u subotu 10. ožujka u Samoboru, podnio je ostavku na funkciju potpredsjednika HSS-a te se nije ponovno kandidirao za predsjednika Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije.

Kožić je pojasnio kako s navedenih funkcija odlazi zbog sve veće centralizacije stranke, isključenosti iz odlučivanja o stranci i neodgovornog financijskog poslovanja stranke.

U svom govoru na skupštini, između ostalog, rekao je: ”Cijeli HSS-ov sustav i sve odluke sada su podređene jednom čovjeku i ja u tome više ne želim sudjelovati. Više sam puta tražio objašnjenja od gospodina Beljaka za njegove odluke, ali nikad nisam dobio jasne odgovore. Osjećam da u takvoj situaciji ne mogu više obnašati dužnost predsjednika ŽO HSS, kao ni dužnost potpredsjednika stranke. Ukoliko me se ne izbaci zbog moje iskrenosti, ostajem član HSS-a za kojeg živim i radim već 22 godine, a na sve svoju dužnost potpredsjednika HSS-a dajem ostavku!

Cijeli govor Stjepana Kožića na izbornoj skupštini ŽO HSS-a Zagrebačke županije možete pronaći ovdje.