Home Izdvojeno Župan Kožić napustio HSS i osnovao novu stranku

Župan Kožić napustio HSS i osnovao novu stranku

PODIJELITE

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić više nije član Hrvatske seljačke stranke. Istupio je iz HSS-a zbog neslaganja s politikom predsjednika stranke, Kreše Beljaka.

– Izašao sam iz HSS-a, jer je ta stranka izgubila svoju vjerodostojnost otkako je na čelu Krešimir Beljak. Ukrali su nam HSS i stoga smo osnovali novu stranku. Osvojio sam pet mandata kao župan Zagrebačke županije i osjećam odgovornost prema biračima. Novom strankom stvaramo temelje nove političke orijentacija ne samo za Zagrebačku županiju nego i za čitavu Hrvatsku – izjavio je Kožić.

Nova politička stanka koju će Kožić voditi nosi naziv ”Stjepan Kožić-nezavisna lista”. Osnovana je u subotu navečer u Rakovcu. Na Osnivačkoj skupštini bila su 283 člana osnivača, koji su za potpredsjednike izabrala Anđelu Cirkveni, Vladu Horinu, Borisa Klemenića i Ivana Remenar, a tajnik je Branko Herček, piše Hina.

Kožić je, podsjetimo, u ožujku podnio ostavku na funkciju potpredsjednika HSS-a i nije se ponovno kandidirao za predsjednika Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije.