Home Izdvojeno ZMAG: Ove subote u Vukomeriću naučite o samoodrživom životu

ZMAG: Ove subote u Vukomeriću naučite o samoodrživom životu

U subotu će se održati 4. Konvencija prirodnog graditeljstva

PODIJELITE

Ove subote, 10. listopada održat će se četvrto izdanje ZMAG-ove Konvencije prirodnog graditeljstva. U fokusu su teme samoodrživog života, gradnja konopljom, slamom i zemljom te edukacija za prirodne graditelje.

Vrijeme konvencije je od 10 do 22 sata, a održat će se na Recikliranom imanju u Vukomeriću. “I ove godine Konvencija će okupiti prirodne graditelje koji će predstaviti svoje inovativne projekte, otkriti sitne finese zanata te podijeliti svoja znanja i bogato iskustvo stečeno predanim radom i istraživanjem.”, navode organizatori.

Sudionike će u subotu, uz cjelodnevno druženje u prirodi, čekati  zanimljiva predavanja i rasprave, demonstracije zelenih tehnologija i inovacija, upoznavanje materijala i demonstracijskih objekata, savjetovanje stručnjaka i promocija filma.

U fokusu su teme samoodrživog života, gradnje konopljom, slamom i zemljom te edukacija za prirodne graditelje. Na konvenciji će o samoodrživom životu u šumi pričati Nikola Borić sa Shumske farme, arhitekt Siniša Bodrožić odgovorit će na pitanje „Što zapravo trebamo“, Matko Šišak iz ZMAG-a otkrit će sve što trebate znati o Akademiji prirodnog graditeljstva, dok će Mario Benković govoriti o iskustvu edukacije pri austrijskom udruženju graditelja slamom.

Sudionici će imati priliku posjetiti gradilištu obiteljske kuće od bala slame u Vukomeriću gdje će biti održana demonstracija izrade zidova od slame i različitih tehnika zemljanih žbuka koju će voditi Goran Brumnić i Alen Cerovac. Za kraj, održat će se promocija filma Nives Sertić o Akademiji prirodnog graditeljstva.

Detaljan raspored možete pronaći OVDJE. Sudjelovanje na Konvenciji je besplatno, a broj posjetitelja je ograničen na 100 ljudi.