Home Izdvojeno Zlato za Velimira Šandora na svjetskom natjecanju u Dubaiu

Zlato za Velimira Šandora na svjetskom natjecanju u Dubaiu

Postigao je ovaj odličan rezultat nakon stanke od osam mjeseci

PODIJELITE
Foto: Para atletski klub Uspon

Na posljednjem danu sudjelovanja na 2023 Dubai Grand Prix – 14th Fazza International Championships u Dubaiu sportaši Paraatletskog kluba Uspon iz Velike Gorice ponovno postižu odlične rezultate. Nakon što je Ani Jelinić jučerašnjim nastupom u bacanju kugle klase F33 osvojila visoko peto mjesto s rezultatom 4,81m i državni rekord, danas je na red došao Velimir Šandor.

Šandor je jedan od naših najtrofejnijih i najistaknutijih paraolimpijaca, osvajač brončane i srebrne medalje s POI RIO 2016 i Tokyo 2020. Velimir je danas nastupio u bacanju diska klase F52 te je rezultatom 17.75m osvojio sjajno prvo mjesto!

“2023 Dubai Grand Prix je Velimiru prvo natjecanje nakon poduže stanke od treninga i natjecanja zbog ozljede. S obzirom na to da se radilo o stanci od osam mjeseci i da je početak natjecateljske sezone, rezultat od 17.75 m je i više nego dobar. Čestitamo.”, navode iz Uspona.

Važno je napomenuti da su upravo sportaši Uspona – Velimir Šandor, Ani Jelenić i Mirnes Omehodžić uz Marina Županovića iz Atletskog kluba Slavonija-žito Osijek jedini hrvatski predstavnici na ovom natjecanju. Kompletnu ekipu na ovom natjecanju vodi glavni tajnik hrvatskog atletskog saveza osoba s invaliditetom Goran Žeželj te trener Ivan Čengic i asistent Darko Jelenić.

Čestitamo sportašima i njihovim trenerima na odličnim rezultatima.