Home Gospodarstvo ‘Zlatna Kuna’ Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe iz Velike Gorice

‘Zlatna Kuna’ Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe iz Velike Gorice

PODIJELITE

Hrvatska gospodarska komora, Komora Zagreb dodijelila je najuspješnijim trgovačkim društvima s područja grada Zagreba i Zagrebačke županije plaketu „Zlatna kuna“ za ostvarene rezultate u 2014. godini.

U konkurenciji velikih trgovačkih društava koja posluju na prostoru županije nagradu je dobila Hrvatska kontrola zračne plovidbe iz Velike Gorice.

Među srednje velikim trgovačkim društvima nagrađena je tvrtka Kvasac iz Prigorja Brdovečkog, a među malim trgovačkim društvima tvrtka Bijuk HPC iz Vrbovca Samoborskog.

Najuspješniji su odabrani temeljem kriterija financijske, tehnološke i inovativne izvrsnosti mjerljive ukupnim prihodom, ulaganjem u razvoj, izvozom, novim proizvodima, zapošljavanjem te društveno odgovornim poslovanjem.

– Županija ima kontinuirani razvoj kroz poduzetništvo, a u zadnje vrijeme bilježimo značajne poduzetničke investicije. Ohrabruju i podaci FINA-e za 2014. godinu, koji govore da su naši poduzetnici, u odnosu na godinu ranije, povećali neto dobit, broj zaposlenih i izvoz, te istovremeno smanjili gubitke – istaknuo je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.