Home Izdvojeno Zlatko Majsec: Stare signale primam nekom novom antenom

Zlatko Majsec: Stare signale primam nekom novom antenom

PODIJELITE
foto: Arhiva

Frontmen i kantautor goričkog sastava Mel Camino, Zlatko Majsec, posjetitelje je sinoć zabavljao na svojoj poetsko-glazbenoj večeri, koju je nazvao ‘Bića, stvari i pojave’.

Dobru atmosferu u Knjižnici Galženica dodatno je podizala ugodna glazba akustične gitare koju je svirao glazbenik Robert Kordić.

majsec1

aa– Moram priznati da sam očekivao dobru reakciju publike, ali ne baš ovako dobru. Planirao sam pročitati 14 pjesama te zajedno s Kordićem u glazbenom tonu izvesti četiri pjesme, a nakraju sam pročitao 20-ak pjesama – rekao je Zlatko Majsec, inače diplomirani filozof i pedagog, koji je u proteklih osam godina za Mel Camino napisao i uglazbio četrdesetak pjesama.

Majsec2

Pisanje pjesama je njegova svakodnevica, to čini od svoje sedme godine života i za sada ih broji više stotina. Sa sastavom je dosad objavio tri studijska albuma: „Kapadokija“, „Kolumbo svoje duše“ i „Avion bez uzletne piste“. Uskoro će izdati i prvu zbirku pjesama „Sve filozofije završavaju u narodnim poslovicama“.

majsec3

– Meni život zapravo služi ne samo da ga živim, već da iz njega uzimam to što se nataložilo i to sublimiram kasnije u tekst. Naprosto, kao i svatko drugi evoluiram i postajem zreliji, pa stvari počinjem promatrati iz nekog drugog kuta. Rekao bih zapravo da stare signale primam nekom novom antenom – istaknuo je Majsec.

U sklopu projekta slam poezije s brojnim je kolegicama i kolegama pjesnicima dosad imao pedesetak javnih nastupa, većinom u Hrvatskoj, ali i u susjednim zemljama. Početkom ožujka Majsec gostuje na HRT-u.