Home Izdvojeno Životne priče uspješnih žena otvaraju ovogodišnju sezonu književnih susreta

Životne priče uspješnih žena otvaraju ovogodišnju sezonu književnih susreta

PODIJELITE

Središnji odjel za odrasle Gradske knjižnice u petak u 18 sati organizira prvi ovogodišnji književni susret. Na ”meniju” će se naći dvije knjige “Na ovo sam baš ponosna: šezdeset dvije žene i njihove priče” i “Sezonka”.

– Ponosni smo što u knjižnici možemo predstaviti čak četiri autorice iz Velike Gorice čije su priče uvrštene u knjigu “Na ovo sam baš ponosna”, i koje su prema izboru urednice Olge Štajdohar-Pađen uvrštene u izbor priča šezdeset dviju žena. Među kratkim motivacijskim životnim pričama nalaze se priče poznatih i manje poznatih dama iz našeg javnog života – pjesnikinja, poslovnih žena, glumica, pjevačica, spisateljica, poduzetnica kao što su Sanja Pilić, Mirjana Krizmanić, Ksenija Prohaska, Dijana Burazer, Tatjana Matejaš Cameron Tajči, Tihana Harapin Zalepugin, ali i niza uspješnih žena koje su javnosti nepoznate, ali – sudeći prema njihovim pričama – zaista imaju na što biti ponosne. Prema riječima urednice neke priče u knjizi će vas rasplakati, neke nasmijati, a neke će vam pomoći da donesete neke svoje životne odluke.

Možda je koja od tih priča potaknula i Gordanu Frgačić, jednu od autorica koje su zastupljene i u knjizi “Na ovo sam baš ponosna”, na objavljivanje svog prvog romana “Sezonka”. U njoj opisuje sudbinu žene koja je nakon obiteljske tragedije prisiljena iz korijena mijenjati svoj život te si postaviti, ali i odgovoriti na presudna životna pitanja – poručili su organizatori.

Na književnom susretu govorit će i Olga Štajdohar-Pađen, urednica knjige “Na to sam baš ponosna”, autorice Višnja Komnenić, Ana Fostač Krilčić, Mladenka Crneković, Marica Žanetić Malenica, Tatjana Jalušić, Tatjana Račić Žlibar, Tonća Ćaleta Prolić, Sanja Kalambura i Gordana Frgačić, autorica romana “Sezonka”.

Za dobru atmosferu svojim će se nastupom pobrinuti djevojke iz trija ”Forte fortissimo’.