Home Izdvojeno Živimo u najsigurnijoj županiji u Hrvatskoj

Živimo u najsigurnijoj županiji u Hrvatskoj

PODIJELITE
Foto: Mario Žilec
Prema Izvješću Policijske uprave zagrebačke o stanju i kretanju osnovnih sigurnosnih pokazatelja na području Zagrebačke županije u 2015. godini, koje je predstavio načelnik PUZ-a Željko Prša na sjednici Županijske skupštine, živimo u najsigurnijoj županiji u Hrvatskoj.
Prša je istaknuo kako je Zagrebačka županija prema broju kaznenih djela na 100.000 stanovnika najsigurnija u državi. Prošle godine na području Županije zabilježeno je 2.590 kaznenih djela, 2.092 prometne nesreće, 44.030 prekršaja u prometu, te 3.961 prekršaj protiv javnog reda i mira te drugih zakona. U odnosu na 2014. godinu, zabilježeno je 2,7 posto manje kaznenih djela, a razriješeno ih je 1.355 odnosno 52,3 posto od ukupno prijavljenih.
Područje Zagrebačke županije ocijenjeno je kao izuzetno sigurno i poželjno za život. -Kako bi se zadržali povoljni rezultati sa željom jačanja subjektivnog osjećaja sigurnosti, potrebna je i dalje suradnja i odgovorno samozaštitno ponašanje naših sugrađana, povjerenje u policiju i jačanje suradnje što u konačnici pridonosi sigurnosti i kvaliteti života u Zagrebačkoj županiji.- istaknuli su u PUZ-u.