Home Izdvojeno Ženijalni vikend

Ženijalni vikend

PODIJELITE

I ove godine u nezavisnim kinima diljem Hrvatske održava se ‘Ženijalni vikend’, filmska fešta povodom 8. ožujka, Međunarodnog dana žena.

U Ženijalnom vikendu ove godine sudjeluje 19 gradova i 23 nezavisna kina, a organiziran je u suradnji Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača i Hrvatskog audiovizualnog centra.

-I Kino Gorica poziva sugrađane, posebno žene, da obilježe Dan žena u društvu duhovitih, ranjivih, ali i hrabrih filmskih junakinja i da se inspiriraju njihovim pričama s velikog platna. Ženama toga dana poklanjamo besplatan ulaz.-poručili su u Kinu Gorica.

NA PLATNU SU DVA FILMA

U 18 sati na programu je romantična drama ‘Brooklyn’, u režiji Johna Crowleyja i po scenariju dobro znanog pisca Nicka Hornbyja. Mlada glumačka zvijezda Saoirse Ronan glumi Eilis Lacey, djevojku koja odlučuje napustiti Irsku i odseliti u SAD. Doseljava u Brooklyn gdje se sprijateljuje s irskim svećenikom te se zaljubljuje u Talijana Tonyja. No, vijesti od kuće Eilis će udaljiti od Tonya.

U 20 sati očekuje vas pretpremijera hrvatskog filma ‘Poslastica’. Film Zrinka Ogreste svjetsku premijeru doživio je u programu Berlin Film Festivala gdje je i dobio posebno priznanje žirija Europa Cinemas Label. Ovo je sedmi Ogrestin dugometražni film, koji u nacionalnu distribuciju kreće 10. ožujka, a govori o patronažnoj sestri Vesni koja se s djecom prije 20 godina preselila u Zagreb, bježeći od događaja koji su im gotovo uništili živote. Nakon jednog neočekivanog poziva na površinu ispliva tajna koju je Vesna kroz sve te godine nastojala skriti.