Home Velikogoričani na djelu Želite pomoći stanovništvu Ukrajine u izbjeglištvu? Evo gdje se možete javiti

Želite pomoći stanovništvu Ukrajine u izbjeglištvu? Evo gdje se možete javiti

I gorički humanitarci također čine sve kako bi pomogli

PODIJELITE

Ravnateljstvo civilne zaštite objavilo je upute kako možemo svi pomoći stanovništvu Ukrajine koji su u izbjeglištvu.

– Obavještavamo građane da je otvorena e-mail adresa rcz.zbrinjavanje@mup.hr koja će se koristiti za prikupljanje podataka o ponudi privatnih smještajnih kapaciteta za izbjeglo stanovništvo iz Ukrajine. Na spomenutu mail adresu mogu se javiti i svi volonteri koji žele pružiti određeni oblik pomoći svojim volonterskim radom – kazali su.

U cilju pomoći uključuju se i Goričani

Foto: Pomozimo ukrajinskoj obitelji/Yoga VG event

U cilju pomoći narodu Ukrajine uključuje se cijela Hrvatska, a tako i Velikogoričani, koji su, kada je riječ o humanitarnim akcijama uvijek bili u pripravnosti. S pravom je se često čuje za ‘veliko srce Velike Gorice’, a evo prve prilike za koju smo doznali…

Kako je na društvenim mrežama napisala naša sugrađanka Brankica iz studija Yoga Velika Gorica, tko god želi poduzeti nešto konkretno za Ukrajinu, evo prilike.

– Moja prijateljica Olga pružila je u dom sedmeročlanoj ukrajinskoj obitelji koja je došla u Poljsku s dva kofera. Pobrinut će se za odjeću i slično. Mi ćemo skupiti novac i poslati njoj direktno. Sve što skupimo do petka, šaljem. Naravno, svaka kuna, kao i moja donacija, bit će proslijeđene Olgi – kazala je naša sugrađanka.

Detaljniji opis kako možete pomoći, kao i kontakt na koji se možete javiti nalazi se OVDJE.