Home Gospodarstvo Želite legalizirati štalu? Uzmite županijsku potporu

Želite legalizirati štalu? Uzmite županijsku potporu

PODIJELITE

U tijeku je natječaj Zagrebačke županije vrijedan 5.950.000,00 kuna za dodjelu potpora u poljoprivredi, ruralnom razvoju i šumarstvu. Natječaj je otvoren do 15. studenog 2014. godine, a najviši ukupni iznos županijske potpore koju jedan korisnik može ostvariti po svim sektorima i mjerama u tekućoj godini iznosi do 100.000,00 kuna.

Potpore se dodjeljuju za deset mjera od čega izdvajamo ulaganje u modernizaciju poljoprivrednih gospodarstava, kompenzaciju otežanih uvjeta gospodarenja, legalizaciju zgrada poljoprivredne namjene, unapređenje i očuvanje genetskog potencijala, označavanje i certificiranje proizvoda te edukaciju i stručno osposobljavanje korisnika itd.

Korisnici potpora su odgovorne osobe poljoprivrednih gospodarstva upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstva, odnosno, šumoposjednici upisani u Upisnik šumoposjednika u Zagrebačkoj županiji, a koji imaju prebivalište, odnosno, sjedište na području županije u kojoj i realiziraju projekt.

Zahtjevi se podnose putem obrazaca koji je dostupan u sjedištima gradova i općina Zagrebačke županije, kao i na web-stranici Zagrebačke županije.  Više informacija možete dobiti i na brojeve telefona 6009-426, 6009-427, ili 6009-416. Zahtjev za potporu pošaljite na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo, Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb, s naznakom „Zahtjev za županijsku potporu poljoprivredi, ruralnom razvoju i šumarstvu za… (navesti sektor proizvodnje)“ najkasnije do 15. studenog.