Home Gospodarstvo Zdravstvo u Gorici: Radna skupina traži rješenje s ciljem da liječenje bude...

Zdravstvo u Gorici: Radna skupina traži rješenje s ciljem da liječenje bude dostupno svima

Kao jedan od zabrinjavajućih podataka navode da u našem gradu radi 28 liječnika kojima je prosječna dob 61 godina

PODIJELITE

U gradskoj vijećnici proteklog je tjedna održana panel diskusija s temom zdravstva u našem gradu, odnosno, dijagnostičko-polikliničkog centra. Teme tribine bile su stavovi, mogućnosti i zakonske prepreke koje se mogu riješiti po ovom pitanju s ciljem da liječenje bude dostupno svima.

Na diskusiji je, unatoč tom što su brojni građani iskazali zainteresiranost putem društvenih mreža, bilo tek nekolicina posjetitelja. Žaljenje za time iskazao je i moderator prof. dr. sc. Zvonimir Lovrić. Veći dio posjetitelja bili su stručnjaci iz područja zdravstva koji su navedene teme dobro proučili i istražili. “Unatoč tome što je ovo vrlo važna tema za razvoj grada, sudjelovala su samo tri gradska vijećnika, a njihova informiranost nam je važna kako bismo ovako važna pitanja za građane mogli provesti u Gradskom vijeću.”, žali Lovrić.

Uz to nam je ispričao o nekim od zaključaka diskusije. “Raspravljali smo o idejama kako podići razinu, stvoriti standard i nad-standard zdravstva u Gradu. Pitanje kojeg smo se dotakli su specijalističke ambulante, govori Lovrić i dodaje da su se dotakli pitanja insuficijentne pedijatrijske prakse u Domu zdravlja.

Kao važnu činjenicu koja mnogo pokazuje stanje zdravstva u Velikoj Gorici jest to da u našem gradu radi 28 liječnika kojima je prosječna dob 61 godina, a čak više od 100 liječnika živi u našem gradu. “Pitanje je kako postići standard i možda i bolje od toga. Teme koje ćemo dodatno razraditi su kombinacija javno i privatnog partnerstva, kako zaposliti liječnike specijaliste da dolaze ovdje te treba li pobuditi privatno otvaranje poliklinika jer mišljenja sam da nam je u tome budućnost zdravstva.”, dodaje Lovrić te kaže da će osnovana privremena radna skupina uskoro sjest pa javnosti izložiti svoje ideje i rezultate.

Sve ovo, da bi moglo funkcionirati te da bi se uopće pokrenulo treba podršku Županije i Grada. Korak k tome je i sudjelovanje gradskih vijećnika na ovakvim tribinama. Gosti koji su sudjelovali bili su dr. Nikola Leder, dr. Jurica Toth i doc. dr .sc. Fadi Almahariq.