Home Izdvojeno Završena sezona grijanja, počinju radovi na instalacijama

Završena sezona grijanja, počinju radovi na instalacijama

PODIJELITE

Ovog petka, 20. svibnja HEP-Toplinarstvo će završiti ogrjevnu sezonu 2015./2016. za približno 125.000 krajnjih kupaca uključujući one u Velikoj Gorici. Kako navode iz HEP-a, sezona grijanja protekla je uspješno, a isporuka toplinske energije krajnjim kupcima odvijala se kontinurano, bez većih prekida.

Nakon uspješne ogrjevne sezone, HEP Toplinarstvo kreće sa radovima na unutarnjim instalacijama grijanja. U razdoblju izvan ogrjevne sezone HEP-Toplinarstvo će provesti revitalizaciju približno 11 kilometara postojeće vrelovodne i toplovodne trase te izgradnju sedam kilometara nove trase. Radovi će uzrokovati kratke prekide isporuke potrošne tople vode o čemu će krajnji kupci biti pravovremeno obaviješteni.

– Ovim putem pozivam krajnje kupce da sve planirane radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stanovima i poslovnim prostorima završe do početka rujna, kada sustav mora biti spreman za početak nove ogrjevne sezone. – izjavio je Ivica Martinek, direktor HEP-Toplinarstva.

radijator

Prije izvođenja radova potrebno je isprazniti pogonsku vodu iz sustava, što  obavljaju isključivo radnici HEP-Toplinarstva. Kako bi se izbjeglo višestruko pražnjenje i punjenje sustava, savjetuju suvlasnicima zgrada da u suradnji s predstavnikom suvlasnika i upraviteljem zgrade dogovore zajednički termin izvođenja radova. Obavijest o terminu pražnjenja i ponovnog punjenja sustava grijanja bit će istaknuta na ulaznim vratima ili oglasnim pločama zgrada. Nakon završetka svih radova na unutarnjim instalacijama, predstavnik suvlasnika treba dostaviti HEP-Toplinarstvu pisanu potvrdu da je sustav spreman za prihvat toplinske energije.

Nova ogrjevna sezona započet će u skladu s vremenskom uvjetima najranije 15. rujna ove godine.