Home Gospodarstvo Zavodu za hitnu medicinu sufinancirano vlastito učešće za projekt RACE

Zavodu za hitnu medicinu sufinancirano vlastito učešće za projekt RACE

Ukupna vrijednost projekta je 799.376 eura, od čega je 85% posto dobiveno iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Instrumenta pretpristupne pomoći IPA

PODIJELITE
Foto: Zagrebačka županija

Nakon što je u sklopu EU projekta „Utrka za život – RACE“ Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije dobio dva nova vozila za hitnu medicinu i šest defibrilatora, sada mu je odobreno i 50% sufinanciranja tzv. vlastitog učešća.

Tako je Zavod koji je u projektu sudjelovao s nešto više od 317 tisuća kuna dobio polovicu sredstva iz Ministarstva regionalnog razvoj i fondova Europske unije u sklopu Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini.

„Tih ‘vraćenih’ 159 tisuća kuna iskoristit ćemo za redovno poslovanje Zavoda“, rekao je ravnatelj Zavoda Davorin Gajnik dodavši da je u sklopu ovog projekta provedeno niz praktičnih treninga za medicinsko i nemedicinsko osoblje. „Samo ove godine smo obučili 1100 osoba s područja Zagrebačke županije za pravilno rukovanje vanjskim defibrilatorima, dok je za medicinsko osoblje domova zdravlja i drugih zdravstvenih ustanova organiziran i tečaj reanimacije“, izjavio je Gajnik.

Ukupna vrijednost projekta je 799.376 eura, od čega je 85% posto dobiveno iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Instrumenta pretpristupne pomoći IPA.

Inače, projekt „Utrka za život – RACE“ provodi u sklopu programa prekogranične suradnje Interreg IPA CBC Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora, a uz Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke županije partneri u projektu su Dom zdravlja Mostar i Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore.