Home Crna Kronika Zaustavili 58-godišnjaka u Gladovcu bez položenog vozačkog ispita i s neregistriranim automobilom

Zaustavili 58-godišnjaka u Gladovcu bez položenog vozačkog ispita i s neregistriranim automobilom

Uhićen je i odveden u zatvor na 45 dana, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom u trajanju od 12 mjeseci ukoliko u međuvremenu položi vozački ispit

PODIJELITE

U utorak, 31. svibnja 2022. godine, policijski službenici su u Gornjohruševečkoj cesti u Gladovcu u općini Kravarsko, zaustavili neregistrirani osobni automobil marke Peugeot 406 kojim je upravljao 58-godišnjak.

Provedenim nadzorom je utvrđeno kako je osumnjičeni upravljao vozilom kojemu je isteklo važenje prometne dozvole dok ujedno osumnjičeni nema niti položeni vozački ispit. Nadalje, 58-godišnjak kao vlasnik vozila nije prije njegove uporabe u prometu sklopio ugovor o obveznom osiguranju. Daljnjom je provjerom utvrđeno kako je osumnjičeni recidivist – specijalni povratnik činjenja prometnih prekršaja jer unatrag tri godine ima više od tri pravomoćne presude za isti prekršaj – otkrivaju iz policije.

Zbog svega navedenoga policijski službenici uhitili su osumnjičenog i odveli ga na Prekršajni odjel Općinskog suda u Velikoj Gorici, Stalna služba u Ivanić Gradu gdje mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 45 dana i novčana kazna u iznosu od 3000 kuna. Isto tako, 58-godišnjaku je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom u trajanju od 12 mjeseci ukoliko u međuvremenu položi vozački ispit. Nakon završetka sudskog postupka policijski službenici su osumnjičenog odveli u Zatvor Zagreb.

Temeljem članka 76. stavka 2. Prekršajnog zakona mu je trajno oduzet osobni automobil koji je postao vlasništvo RH.