Home Izdvojeno Zašto su važni “Dani dječjih vrtića”?

Zašto su važni “Dani dječjih vrtića”?

PODIJELITE

Boravak djece u dječjim vrtićima prestao je biti puko čuvanje djece. Dječji vrtić, kao dječja kuća, mora biti  okruženje koje će poticati njegov fizički, emocionalni i socijalni razvoj, čulo se na otvaranju drugih po redu Dana dječjih vrtića Grada Velike Gorice u Pučkom otvorenom učilištu.

Manifestacija je to koja okuplja odgajatelje i njihove stručne timove kako bi izmijenili pozitivna iskustva iz prakse. Velika Gorica ima četiri gradska i jedan privatni vrtić, a svi će se oni predstaviti od 3. do 5. travnja.

– Ako gledamo na njih kao samo nešto što odgojitelji rade, bilo bi to prazno slovo na papiru kad to onda ne bismo primijenili u našem radu gdje je dijete najbitnije – objasnila je ravnateljica Dječjeg vrtića Žirek čiji je rad prepoznala i Europska unija koja je financirala njihov projekt integracije djece s teškoćama u redoviti program.

vrtic, izlozba (5)

Otvaranje Dana dječjih vrtića pozdravio je gradonačelnik Dražen Barišić i tom prilikom najavio donošenje strategije kojom bi se trebalo isplanirati mjesto, vrijeme i financije za gradnju novog ili rekonstrukciju postojećih vrtića.

– Posebna dimenzija Dana dječjih vrtića su stručno popratni sadržaji. Time iz vrtića pokazuju da su zainteresirani i za neke nove metode. Nas roditelje itekako zanima da su nam djeca, ne samo u modernom, lijepom, novom, nego u sigurnom vrtiću. Na nama je da im gradimo nove vrtiće, da im obnavljamo ove sadašnje vrtiće i da ih podržavamo u ovakvim lijepim događajima kao što je ovaj – komentirao je velikogorički gradonačelnik.