Home Gospodarstvo Započinje provedba projekta za energetski, kulturni i održivi razvoj Buševca Buš Eko?!

Započinje provedba projekta za energetski, kulturni i održivi razvoj Buševca Buš Eko?!

Ukupna vrijednost projekta je gotovo dva milijuna kuna, a trajat će dvije godine

PODIJELITE

Jučer je u Palači Dverce održana svečana dodjela ugovora na kojoj je potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta ‘Energetski, kulturni i održivi razvoj Buševca – ulaganje u programe i infrastrukturu lokalne zajednice’ Buš Eko?!.

Ovaj projekt je, kao i projekt KUD-a Čiče Novo Čiče, izabran u sklopu poziva Prostori sudjelovanja – razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo organizacija civilnog društva (OCD-a) i lokalne zajednice, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.995.864,96 kuna, a provodit će se kroz dvije godine.

Revitaliziranje društvenog doma i niz događanja

Kroz projekt „Buš Eko?!“ cilj je revitalizacija društvenog doma u Buševcu, niz događanja koja su namijenjena za edukaciju i uključivanje lokalne zajednice te njihovo povezivanje s jedinicama lokalne samouprave. “Buš Eko?!” ima i edukacijsko-demonstrativnu komponentu kako bi se povećala svijest i unaprijedilo znanje o mogućnostima i važnosti održivog razvoja te prednostima koje sa sobom nosi korištenje lokalnih potencijala obnovljivih izvora energije te ulaganja u energetsku učinkovitost.

Posebna pozornost bit će usmjerena na edukaciju djece i mladih, kao i nastavnog i pedagoškog osoblja u lokalnoj zajednici, kako bi se omogućilo daljnje prenošenje znanja i stvaranje osviještenih budućih generacija.

Nositelj projekta je DOOR, a provodit će ga u suradnji s partnerima Regionalnom energetskom agencijom Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA), Prvim hrvatskim seljačkim prosvjetnim i dobrotvornim društvom Ogranak Seljačke sloge Buševec i Gradom Velika Gorica.