Home Izdvojeno Zaigrajte dalekoistočnu igru staru četiri tisuće godina

Zaigrajte dalekoistočnu igru staru četiri tisuće godina

PODIJELITE
Foto: Facebook/ Udruga Suncokret

Udruga osoba s invaliditetom Suncokret u utorak organizira cjelodnevni boravak za svoje članove ispunjen radnim i kreativnim aktivnostima. Od 10 do 12 u prostorijama Udruge, Cvjetno naselje 10, oni će moći uživati u igri Go. Riječ je o dalekoistočnoj strateškoj igri koja potječe iz Kine i najstarija je igra na ploči sa nepromijenjenim pravilima, procjenjuje da se igra već 4000 godina.

– Radionicu će voditi naš sugrađanin i veliki Go entuzijast Mladen Smud koji također vodi i radionice petkom, uz pomoć članova udruge koji su se već ranije okušali u ovoj misaonoj igri. Premda se odvija u prijepodnevnom terminu rezerviranom za članove starije životne dobi – Klub 60+ – ova radionica je otvorena članovima i građanstvu svih uzrasta, s namjerom da postane redovni dio aktivnosti Suncokreta – poručili su iz Udruge.

Projekt ”Utorak u udruzi” pokrenut je u listopadu, a financiran je sredstvima Zagrebačke županije. Zamišljen je kao cjelodnevni boravak za članove ispunjen radnim i kreativnim aktivnostima koji će se održavati utorkom od 10 do 18 sati.