Home Gospodarstvo Zagrebačka županija uložit će milijun kuna u promociju turizma

Zagrebačka županija uložit će milijun kuna u promociju turizma

PODIJELITE

Zagrebačka županija odlučila je ove godine uložiti milijun kuna u manifestacije kojima se jača turistička ponuda. Raspisan je natječaj na koji javne ustanove, ustanove u kulturi, jedinice lokalne samouprave, turističke zajednice i udruženja obrtnika mogu prijaviti svoje manifestacije. Jedini uvjet je da su registrirani na području Zagrebačke županije i da se manifestacija održava na njezinom području.

– Podnositelj zahtijeva može prijaviti i ostvariti potpore za najviše dvije manifestacije, a potpora može iznositi do 75 posto prihvatljivih troškova manifestacije za javne ustanove, ustanove u kulturi, turističke zajednice i udruženja obrtnika. Gradovi i općine mogu ostvariti od 50 do 100 posto iznosa vrijednost projekta ovisno o indeksu razvijenosti jedince lokalne samouprave. Maksimalni iznos potpore za pojedinu manifestaciju iznosi 100 tisuća kuna po pojedinom korisniku. – poručili su iz Županije.

Sredstva iz natječaja mogu se koristiti za sufinanciranje najma opreme, nabave potrošnog materijala vezanog za organizaciju događanja, najma prostora za održavanje događanja, najma prijevoznih sredstava u svrhu prijevoza organizatora i izvođača vezanih uz organizaciju, troškove smještaja, putne troškove, troškove promocije, usluge zaštitarske službe i druge troškove.

Natječaj je otvoren do 31. ožujka, a više informacija možete dobiti na brojeve telefona 01 6009 425 i 01 6009 457, te na e-mailu v. ljubesic @ zagrebacka – zupanija .hr. Tekst natječaja i prijavne obrasce možete pronaći ovdje.