Home Izdvojeno Zagrebačka županija uložit će 3,2 milijuna kuna u svoj sustav Civilne zaštite

Zagrebačka županija uložit će 3,2 milijuna kuna u svoj sustav Civilne zaštite

PODIJELITE

Župan Stjepan Kožić potpisao je danas ugovor s predstavnicima operativnih snaga sustava civilne zaštite Zagrebačke županije povodom obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite Republike Hrvatske.

– Zagrebačka županija financirat će sustav zaštite od požara na području Zagrebačke županije s 2,75 milijuna kuna. Od toga je 1,5 milijuna kuna predviđeno za financiranje osnovne djelatnosti vatrogasne zajednice, 650 tisuća kuna za rad vatrogasnih koordinatora u Centru 112, 500 tisuća kuna za nabavu i opremanje vatrogasnih vozila i 50 tisuća kuna za intervencije po nalogu Županijskog vatrogasnog zapovjednika. Također, s 50 tisuća kuna financirat će se zajednička pokazna vježba svih operativnih snaga civilne zaštite Zagrebačke županije koja će se ove godine održati u općini Bistra. – poručili su iz Županije.

civilna-zaštita_2.jpg

Župan je predsjedniku Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Stjepanu Ptičeku uručio i Odluku o darovanju opreme vrijedne 321.372,09 kuna. Društvo Crvenog križa Zagrebačke županije za sufinanciranje opremanja županijskih interventnih timova dobit će 80 tisuća kuna, a stanice Samobor i Zagreb Hrvatske gorske službe spašavanja po 25 tisuća kuna. Županija će s 20 tisuća kuna sufinancirati i programa obuke potražnih pasa Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa.

civilna_zastita.jpg__648x432_q85_crop_subsampling-2_upscale

– Operativne snage sustava Civilne zaštite Zagrebačke županije uživaju visoko poštovanje cjelokupnog društva. To poštovanje niste stekli preko noći, ono je rezultat dugogodišnje požrtvovnosti i profesionalnosti koje nije ostalo nezamijećeno. Hvala vam na svemu što činite za stanovnike Zagrebačke županije, ali i šire. – poručio je Kožić.