Home Izdvojeno Zagrebačka županija sve popularnija među turistima

Zagrebačka županija sve popularnija među turistima

PODIJELITE

I u 2015. godini Zagrebačku županiju tradicionalno su najviše posjećivali gosti iz Njemačke, Poljske, Italije, Bugarske i Ukrajine, a u ljepote ‘zelenog zagrebačkog prstena’ uvjerili su se i oni iz Južne Koreje, Indije, Južnoafričke Republike i Turske.

Tijekom 2015. godine, Zagrebačka županija zabilježila je 97 132 turistička noćenja što je za 13 posto više nego u istom razdoblju 2014. godine. Porastao je i broj dolazaka za 16 posto i to s 51 259 na 59 500.cvijece-Velika-Gorica-14.jpg

Od ukupnog broja noćenje na području Zagrebačke županije, 60 578 noćenja ostvarili su stranci, a domaći gosti 36 554 noćenja. Od ukupnog broja dolazaka, 37 911 gostiju bili su stranci, a preostalih 21 589 domaći gosti.

-Izvrsne rezultate turističke sezone u Republici Hrvatskoj prati i Zagrebačka županija koja je u 2015. godini ostvarila rekordan broj dolazaka i noćenja. Ponosni smo na postignute rezultate, koji su posljedica kontinuiranog ulaganja u turizam, stoga ćemo i dalje stvarati što kvalitetnije turističke proizvode te se prilagođavati zahtjevima naših gostiju.- izjavila je Ružica Rašperić, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.Ruzica-Rasperic

Na porast broja dolazaka i noćenja, uz već nadaleko poznate vinske ceste i biciklističke staze koje su rasprostranjene diljem županije kao i vrhunsku gastronomsku ponudu, zasigurno je utjecao porast broja kvalitetnih manifestacija koje se organiziraju u gradovima Zagrebačke županije. Kao najpopularniji i dalje se svojom povijesnom arhitekturom, bogatom prirodnom i kulturnom baštinom ističe Samobor.