Home Koronavirus ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Povoljna epidemiološka situacija nije vrijeme za opuštanje, važno je cijepiti...

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA Povoljna epidemiološka situacija nije vrijeme za opuštanje, važno je cijepiti se

Prvom dozom do sada je cijepljeno 43%,dok je obje doze primilo 20,5% stanovništva naše županije

PODIJELITE

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije do sada je s jednom dozom cijepljeno 43 % stanovnika starijih od 18 godina, tj. njih 20,5% s dvije doze.

– Povoljna epidemiološka situacija kojoj posljednjih dana svjedočimo kako na razini Hrvatske, tako i u Zagrebačkoj županiji nije vrijeme za opuštanje. Cjepiva ima dovoljno i ono je dostupno svima – izjavio je zamjenik župana Ervin Kolarec koji je u velikogoričkoj ispostavi Doma zdravlja danas primio prvu dozu Pfizera.

Podsjećamo kako je u posljednjih tjedan dana Zagrebačka županija četiri dana bila bez novooboljelih, a s današnjim danom aktivno je 12 slučajeva COVID-19.

– Ljeto i turistička sezona su počeli, a mi svi zajedno već sada moramo misliti na jesen u kojoj želimo da se naši učenici vrate u školske klupe i da gospodarstvo funkcionira u punom obimu. S tim ciljem pozivam sve stanovnike Zagrebačke županije, a posebno našu radno aktivnu populaciju da rezerviraju svoj termin i cijepe se – istaknuo je Kolarec.

Osim na masovnim punktovima tijekom vikenda i u ordinacijama liječnika obiteljske medicine, cijepljenje je moguće i u ambulantama posebnog dežurstva u svim ispostavama Doma zdravlja Zagrebačke županije, uz prethodnu telefonsku najavu radnim danom od 8 do 12 sati.

Zvati na telefon: 01/ 6379773.

U našem gradu cijepljenje je moguće u sljedećim terminima: