Home Gospodarstvo Zagrebačka županija podupire operativne snage: Dodijeljeni ugovori u vrijednosti od 1,8 milijuna...

Zagrebačka županija podupire operativne snage: Dodijeljeni ugovori u vrijednosti od 1,8 milijuna eura

U odnosu na prethodne godine riječ je o značajnije većem iznosu

PODIJELITE
Foto: Zagrebačka županija

Dan civilne zaštite obilježen je u Zagrebačkoj županiji dodjelom ugovora operativnim snagama sustava civilne zaštite u vrijednosti od 1,8 milijuna eura. Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić dodijelio je ugovore predstavnicima operativnih snaga, čime je osigurana financijska potpora za važne aktivnosti.

Sredstva će biti usmjerena prema financiranju sustava zaštite od požara te predfinanciranju EU projekta Vatrogasnoj zajednici Zagrebačke županije u iznosu od 1,75 milijuna eura. Također, dodijeljena su sredstva Društvu Crvenog križa Zagrebačke županije za sufinanciranje opremanja županijskih interventnih timova te za sufinanciranje redovne djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja za stanice Samobor i Zagreb.

„U odnosu na prethodne godine riječ je o značajnije većem iznosu. Naime, milijun i pedeset tisuća eura namijenjeno je našoj Vatrogasnoj zajednici za predfinanciranje EU projekta, a preostala sredstva u iznosu od 737 tisuća eura namijenjena su za nabavu opreme i sufinanciranje redovne djelatnosti svih operativnih snaga“, rekao je župan Stjepan Kožić, istaknuvši kako će se uskoro ponovno sastati, ali na terenu, kako bi se operativnim snagama darovala novonabavljena oprema.

Predstavnici operativnih snaga zahvalili su na podršci i istaknuli kako će dodijeljena sredstva biti iskorištena na najbolji mogući način za obavljanje njihovih zadaća.

Ravnateljica Društva Crvenog križa Zagrebačke županije Drinka Sopta zahvalila je Županiji što svake godine uz redovna sredstva osigurava i nadstandard, a dobivena sredstava bit će namijenjena za opremanje županijskih interventnih timova, posebice za nabavku šatora i isušivača. Nikola Tot ispred HGSS Stanice Samobor istaknuo je kako na terenu ima puno posla, a osim na izletničkim rutama, sve više potražnih akcija vezano je uz osobe starije životne dobi, dok je dopročelnik HGSS Stanice Zagreb Ivan Mišur zahvalio svim kolegama operativcima koji priskaču u pomoć HGSS-u u akcijama. Predsjednik Hrvatske udruge za obuku potražnih pasa Vedran Vukomanović naglasio je kako su dobivena sredstva neophodna za nastavak rada i održavanje kvalitete kako bi potražni psi mogli biti dijelom operativnih snaga.

Uz dodjelu sredstava, obilježena je i Međunarodni dan civilne zaštite, koji se svake godine obilježava 1. ožujka, podsjećajući na važnost rada civilne zaštite u zaštiti ljudi i imovine.