Home Izdvojeno Zagrebačka županija imat će na svom području 92 asistenta u nastavi

Zagrebačka županija imat će na svom području 92 asistenta u nastavi

PODIJELITE

Projekt Zagrebačke županije i partnera ”Prsten potpore” odabran je za financiranje u okviru Poziva za dodjelu bespovratnih sredstava ”Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza II” koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa ”Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020.

-Projekt ”Prsten potpore” omogućuje socijalnu uključenost i integraciju učenika s teškoćama u razvoju u redoviti obrazovni sustav Zagrebačke županije. Projektom će se osigurati stručna pomoć za učenike s teškoćama u razvoju putem angažiranja 92 stručno osposobljena pomoćnika u nastavi u 32 škole Zagrebačke županije. Neposrednim radom pomoćnika s učenicima s teškoćama u razvoju omogućit će se postizanje boljih obrazovnih rezultata i uspješnije socijalizacije učenika, a stjecanjem vještina i stručnih kompetencija pomoćnika, osigurat će se njihovo bolje pozicioniranje na tržištu rada.-istaknuli su u Zagrebačkoj županiji.

Ukupna vrijednost projekta ”Prsten potpore” je 4,242.152 kuna, od čega bespovratna sredstava iz Europskog socijalnog fonda iznose 2,5 milijuna kuna, a preostalih 1.7 milijuna kuna Zagrebačka županija osigurat će sama.