Home Vijesti Zagrebačka županija i dalje dodjeljuje 1.000 kuna za svako novorođenče

Zagrebačka županija i dalje dodjeljuje 1.000 kuna za svako novorođenče

U prvih 6 mjeseci ove godine po tisuću kuna isplaćeno je za 1.338 novorođene djece

PODIJELITE

Zagrebačka županija podsjeća roditelje kako dodjeljuje jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 1000 kuna za svako novorođeno dijete. Zahtjev za ostvarenje prava podnosi se u roku četiri mjeseca od dana rođenja djeteta.

Inače, u 2020. godini Zagrebačka županija isplatila je 2.570 jednokratnih novčanih pomoći u iznosu od 2.750.000 kn, od čega u prvih 6 mjeseci njih 930. U prvih 6 mjeseci ove godine po tisuću kuna isplaćeno je za 1.338 novorođene djece.

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć za novorođeno dijete može ostvariti jedan od roditelja/samohrani roditelj/roditelj iz jednoroditeljske obitelji, koji je državljanin Republike Hrvatske s prijavljenim prebivalištem na području Zagrebačke županije, najmanje 1 godinu i u trenutku podnošenja Zahtjeva ima prijavljeno prebivalište na području Zagrebačke županije.

Postupak za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć pokreće podnositelj zahtjeva s kojim novorođeno dijete živi u zajedničkom kućanstvu. Zahtjev je moguće podnijeti putem nadležnog matičnog ureda ili putem sustava e-Građani kroz uslugu e-Novorođenče uz svega nekoliko klikova.

Više informacija nalazi se ovdje.