Home Gospodarstvo Zagrebačka županija dodijelila više od milijun kuna za turističke manifestacije

Zagrebačka županija dodijelila više od milijun kuna za turističke manifestacije

PODIJELITE

Zagrebačka županija dodijelit će milijun i 27 tisuća kuna bespovratnih sredstava za manifestacije značajne za turističku ponudu. Sredstava će dobiti 33 korisnika za 40 manifestacija.

Udruženje obrtnika Velika Gorica dobit će 40 tisuća kuna za 15. Gastro Turopolja koji će se održati u listopadu, a 30 tisuća kuna Turistička zajednica grada Velike Gorice za već održan 107. Turopoljski fašnik. Najviše sredstava, 90 tisuća kuna, dodijeljeno je Turističkoj zajednici grada Samobora za 190. Samoborski fašnik, te 85 tisuća kuna Turističkoj zajednici grada Vrbovca za manifestaciju ”Kaj su jeli naši stari”.Fasnik-2016---Air-Ribnica-foto-frame

-Financijska sredstva namijenjena su za sufinanciranje najma opreme, nabave radnog/potrošnog materijala vezanog za organizaciju događanja, najma prostora za održavanje događanja, najma prijevoznih sredstava u svrhu prijevoza organizatora i izvođača vezanih uz organizaciju, troškove smještaja, putne troškove, troškove promocije, usluge zaštitarske službe i druge troškove.- istaknuli su u Zagrebačkoj županiji.

Na natječaj, koji je bio otvoren od 25. veljače do 31. ožujka ove godine mogle su se javiti javne ustanove, ustanove u kulturi, jedinice lokalne samouprave, turističke zajednice i udruženja obrtnika koje su registrirane na području Zagrebačke županije i koje organiziraju manifestaciju na njezinom području.