Home Vijesti Zagrebačka županija dat će 300 tisuća kuna za bolničku opremu

Zagrebačka županija dat će 300 tisuća kuna za bolničku opremu

U tu svrhu raspisan je javni poziv za sufinanciranje nabave medicinske i laboratorijske opreme bolničkih ustanova i poliklinika na području grada Zagreba.

PODIJELITE
foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

Budući da Zagrebačka županija nema opće bolnice na svom području, njeni stanovnici najčešće se liječe u bolnicama na području Zagreba. Stoga Županija želi s 300 tisuća kuna neposredno sudjelovati u sufinanciranju nabave medicinske i laboratorijske opreme za bolničke ustanove i poliklinike na području grada Zagreba. U tu svrhu raspisala je javni poziv za sufinanciranje nabave medicinske i laboratorijske opreme bolničkih ustanova i poliklinika na području grada Zagreba u 2018. godini.

Pravo na podnošenje prijave imaju bolničke ustanove i poliklinike sa sjedištem na području grada Zagreba, a koje pružaju specijalističko-konzilijarnu zdravstvenu zaštitu i usluge bolničkog liječenja za stanovnike s područja Zagrebačke županije. Također, moraju imati osigurana vlastita sredstva za nabavu medicinske ili laboratorijske opreme za koju podnose prijavu za sufinanciranje.

Najveći iznos novčane subvencije koju pojedina bolnička ustanova ili poliklinika može ostvariti je 50.000 kuna s uključenim PDV-om, odnosno do 50 posto ukupne investicije. Prednost kod odabira imat će ona oprema čija je svrha unapređenje dijagnostike. Nepovratna novčana sredstva bit će isplaćena bolničkim ustanovama isključivo za troškove nabave medicinske i laboratorijske opreme, nakon provedene nabave koju provodi bolnička ustanova.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane ustanove da se prijave na javni poziv. Više informacija možete doznati ovdje.