Home Crna Kronika Za vikend utvrđena 23 prekršaja, rekorder vozač iz Rakarske

Za vikend utvrđena 23 prekršaja, rekorder vozač iz Rakarske

PODIJELITE

U vremenu od 22. – 25. rujna 2023. godine tijekom vikenda provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“ na području Policijske postaje Velika Gorica kojom prilikom je utvrđeno 10 ciljanih prekršaja i to :

-2 prekršaja vožnje vozilom pod utjecajem alkohola
-2 prekršaja prekoračenje brzine kretanja vozilom
-4 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje
-2 prekršaja nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje

Također je utvrđeno i 13 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno su utvrđena 23 prometna prekršaja.
Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, a nisu zadržani do otrežnjenja, vozačka dozvola im je privremeno oduzeta na rok od 12 sati i isključeni su iz prometa.

VIKEND REKORD

Dojava je zaprimljena oko 20:10 da se dogodila prometna nesreća u Rakarskoj ulici u Velikoj Gorici.

>> Nova prometna na ulazu u Rakarje, muškarac s ozljedama glave prevezen u bolnicu

Osobnim automobilom je upravljao 57-godišnjak za vrijeme dok je u sebi imao 1,47 promila alkohola u krvi. Upravljao je osobnim automobilom sjevernom kolničkom trakom u smjeru zapad.

Dolaskom do k. br. 106 u desnom zavoju nije prilagodio brzinu osobinama ceste uslijed čega je izgubio nadzor te naletio na kolni ulaz, a potom i dvorišnu ogradu.

Protiv istog biti će podnijet Prekršajni nalog.

Za napomenuti je da su se u vrijeme vikenda dogodile četiri prometne nesreće (jedna navedena prometna nesreća s ozlijeđenom osobom – vozač lake tjelesne ozljede i tri prometne nesreće s materijalnom štetom).

“Akcije se provode kako bi kod vozača potaknula pozitivna ponašanja u prometu a u cilju smanjenja broja prometnih nesreća vozača sa najtežim posljedicama gdje je najčešći uzrok alkohol i nepropisna brzina kretanja vozilaW, poručuju iz goričke policije.