Home Najave Za tri dana počinje WRC Croatia Rally koji će prolaziti cestama Zagrebačke...

Za tri dana počinje WRC Croatia Rally koji će prolaziti cestama Zagrebačke županije

Riječ je o utrci koju obožavatelji automobilizma željno iščekuju i prate u više od 150 zemalja diljem svijeta

PODIJELITE

Nakon iznimno uspješnog prvijenca prošle godine, utrka WRC Croatia Rally i ove će se godine održati većim dijelom kroz Zagrebačku županiju. Drugo izdanje ove utrke u Hrvatskoj održat će se od 21. do 24. travnja 2022. godine, a dio brzinskih ispita vozit će se i po lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke, Primorsko-goranske, Krapinsko-zagorske, Varaždinske županije te Grada Zagreba.

Posjetitelje očekuje bogat sadržaj i uz stazu i u Fan zonama. Najveća Fan zona Servisni park Zagrebački Velesajam prva će krenuti s radom, već sutra, 19. travnja i bit će otvorena šest dana do 24. travnja kad se navečer očekuje i završna zabava. Tamo će posjetitelji moći vidjeti pravi mali grad kojega su podigle momčadi ponajboljih reli vozača današnjice, automobile i servisne prostore vrhunskih natjecatelja, promatrati njihove završne pripreme i održavanja automobila tijekom natjecanja. U sklopu popratnog programa, ljubitelji automoto sporta moći će kupiti suvenire Croatia Rallyja, top timova i WRC-a, uživati u gastronomskoj ponudi i nastupima DJ-eva i poznatih glazbenih izvođača, okušati svoje umijeće na igraćim konzolama i simulatorima. Vozači sudionici Croatia Rallyja 2022. u utorak 19. i srijedu 20. travnja potpisivat će autograme, a u četvrtak 21., petak 22. i subotu, 23. travnja održati Meet the Crews tijekom kojeg će davati izjave na velikoj pozornici za okupljenu publiku.

Za ovaj veliki događaj, Zagrebačka županija je na raspolaganje stavila svoje operativne snage. “Organizatorima na raspolaganje stavljamo našu Vatrogasnu zajednicu, Zavod za hitnu medicinu, Turističku zajednicu i Županijsku upravu za ceste, kao i stotine volontera uključenih u našu Zajednicu sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije”, rekao je Ervin Kolarec, zamjenik župana Zagrebačke županije na sastanku županijskih operativnih snaga.

WRC Croatia Rally je vrhunski sportski događaj koji objedinjuje brzinu, tehnologiju i pouzdanost vodećih svjetskih proizvođača automobila, praćenu uigranim momčadima predvođenim najboljim svjetskim vozačima. Utrka je to koju obožavatelji automobilizma željno iščekuju i prate u više od 150 zemalja diljem svijeta.