Home Gospodarstvo Za energetsku obnovu Cicibana koristit će se novac iz EU fondova

Za energetsku obnovu Cicibana koristit će se novac iz EU fondova

PODIJELITE

Grad Velika Gorica za projekt “Energetska obnova Dječjeg vrtića Ciciban” dobit će 1 670 603,64 kune bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

– Projekt “Energetska obnova Dječjeg vrtića Ciciban” pripremljen je od strane Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU i Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i šport. Projekt je prijavljen na natječaj “Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja” koji je bio otvoren početkom godine – poručili su iz Grada.

Energetskom obnovom Dječjeg vrtića Ciciban, odnosno zaštitom kroz izradu nove vanjske ovojnice zgrade, izolacijom krova, zamjenom vanjske stolarije i novim sustavom grijanja postići će se bolja energetska izolacija i apsorpcija energije koja će omogućiti kvalitetniji boravak i rad djece u samom vrtiću, a samim time povećat će se i toplinska zaštita.

– Ovoj projekt još je jedan u nizu projekata vezanih uz poboljšanje kvalitete života građana kroz zaštitu okoliša energetskom obnovom zgrada u Velikoj Gorici te još jedna od aktivnosti Grada Velike Gorice kao grada prijatelja djece i grada mladih – zaključili su iz Grada.