Home Izdvojeno Vozači oprez – u školu su krenuli prvašići!

Vozači oprez – u školu su krenuli prvašići!

PODIJELITE

789 velikogoričkih prvašića danas je prvi put sjelo u školske klupe, 70 više nego prošle godine. U Velikoj Mlaki i Ščitarjevu čak broje razred više.

prvasici1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Od 2007. do 2010. rođeno je puno više djece nego prethodnih godina. Sada tako imamo povećanje učenika u osnovnim školama – ističe velikogorički pročelnik za školstvo Zvonko Kunić.

VIŠE DJECE I U SREDIŠTU GORICE

– Po svim osnovnim, matičnim i područnim školama, u svakom mjestu bilježimo rast. Probudilo nam se i središte grada gdje smo nekoliko godina imali stagnaciju i pad broja upisane djece – kaže gradonačelnik Dražen Barišić.

Prvog dana nastave veselo je bilo u svim osnovnim školama. Stariji razredi prvašićima i njihovim roditeljima pripremili su zanimljiv program.

– Djeca su recitirala, izvodila plesnu koreografiju, a nastupale su i mažoretkinje. Kratko smo predstavljali učenike kako bi ih upoznali s ostalom djecom – rekla nam je Marija Janković, učiteljica OŠ Velika Mlaka.

Marija

Ovoga je ljeta u obnovu osnovnih škola na velikogoričkom području utrošeno 1,7 milijuna kuna. Učenike Osnovne škole Vukovina na ulazu je dočekala nova nadstrešnica, a u školi više neće hodati po 40 godina starim podovima.

– Isto tako smo uspjeli pokrečiti sportsku dvoranu u kojoj smo prije godinu dana mijenjali parket. Idemo korak po korak. Jednu godinu parket, drugu maljanje, uglavnom škola je u lijepom i dobrom stanju, ali nismo gotovi jer trebamo još novaca – napominje Krešimir Matašin, ravnatelj OŠ Vukovina.

akcija_skolarac3

Osnovna škola Eugena Kumičića u Lukavcu dobila je učionicu, zbornicu i čajnu kuhinju prenamjenom dva učiteljska stana. Obnovljeni su i svi sanitarni čvorovi.

– Na matičnoj školi se također ulagalo. Uspjeli smo promijeniti 10-ak prozora, okrečiti dio škole, a u sve učionice smo uveli internet – kaže Ivica Gazdić, ravnatelj OŠ Eugena Kvaternika.

U škole su tako stigli novi učenici, a na ulice novi sudionici u prometu, na što bi vozači trebali posebno paziti. Kako bi prvašići bili sigurniji, na raskršćima ispred škola dežuraju policajci i vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava.