Home Gospodarstvo Vodotoranj u konkurenciji zgrada s najljepšom fasadom u Europi

Vodotoranj u konkurenciji zgrada s najljepšom fasadom u Europi

Za ulazak u finale javnim glasovanjem potrebno je ući među šest najljepših zgrada u kategoriji.

PODIJELITE

Gorički vodotoranj natječe se za najljepšu Baumit fasadu Europe na natjecanju ”Life Challenge 2018.” Gradsko Stambeno poduzeće nominiralo je vodotoranj u kategoriji ”Thermal Renovation” (energetska obnova) od mogućih šest kategorija natjecanja. Za ulazak u finale javnim glasovanjem potrebno je ući među šest najljepših zgrada u kategoriji. Velikogoričani svoj glas mogu dati putem web poveznice.

– Izuzetno sam ponosan što smo uspjeli kandidirati vodotoranj, a još više na posao koji smo napravili – ne samo u osiguravanju boljeg i kvalitetnijeg doma za naše građane, već i u brendiranju Velike Gorice i njezinom međunarodnom predstavljanju. Gradsko stambeno
gospodarstvo Velika Gorica intenzivno radi na širenju projekta energetske učinkovitosti, ali i na promoviranju grada Velike Gorice i pozicioniranju našeg grada na energetskoj karti
Europe. Ovo je dodatni korak s kojim Veliku Goricu stavljamo u rang s 27 europskih Baumit zemalja, a glas o Velikoj Gorici u kontekstu energetske obnove došao je već i do Kine. Ovo je veliko postignuće za naš grad, zato pozivam sve Velikogoričane da nam se pridruže u natjecanju i da svojim glasom osiguraju pobjedu našeg Vodotornja – najvećeg vrha Velike Gorice na europskom tržištu – izjavio je Tomislav Landeka, direktor Gradskog stambenog poduzeća Velika Gorica povodom ulaska u prestižno natjecanje.

Nakon prijava koje se bile do 27. veljače 2018., slijedi online glasanje iz svih 27 europskih Baumit zemalja koje će trajati mjesec dana, točnije do 27. ožujka. U tom periodu Velikogoričani mogu glasati za vodotoranj. U travnju će se odabrati šest najljepših objekata iz svake kategorije te će predstavnici biti službeno pozvani na veliko finale u Bratislavu sredinom lipnja.

Energetska obnova vodotornja koju je provodilo Gradsko stambeno poduzeće Velika Gorica donijelo je vodotornju novo ruho, ali i fasadu koja jamči bolju energetsku isplativost, manje energetske račune stanarima te kvalitetniji i topliji dom.

Investicija obnove najvećeg vrha Velike Gorice vrijedna je 3.619.877,56 kuna, a sufinancirana je od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 1.378.818,43 kuna. Osim Fonda, projekt su financijski podržali i Grad Velika Gorica s iznosom od 150.000,00 kuna, te VG Vodoopskrba d.o.o. s oko 100.000,00 kuna. Energetska obnova podrazumijeva obnovu vanjske ovojnice zgrade, fasada, stolarija i izolacija ravnog krova zgrade u cijelosti što je podrazumijevalo temeljite i sveobuhvatne radove.