Home Izdvojeno Vjekoslavu Kovačiću Kovi iz Mraclina uručena Povelja Zagrebačke županije

Vjekoslavu Kovačiću Kovi iz Mraclina uručena Povelja Zagrebačke županije

Nema dijela u Hrvatskoj na kojem "Kova" nije montirala bar jedno igralište

PODIJELITE

Prošle nedjelje, 17. srpnja, održala se svečana sjednica Županijske skupštine povodom Dana Zagrebačke županije. Povodom obilježavanja tog dana uručene su Povelje Zagrebačke županije od kojih je jedna pripala i velikogoričanu Vjekoslavu Kovačiću, poznatom poduzetniku iz velikogoričkog kraja.

Osnivač je uspješne tvrtke Kova d.o.o. iz Mraclina koja proizvodi metalne konstrukcije, opremu za parkove i igrališta, stambene kontejnere i kioske. Danas broje 140 zaposlenika te su snažno orijentirani na izvoz. Rodom je iz Mraclina te kao član DVD-a, KUD-a Dučec i osnivač eko-udruge Moj Mraclin kontinuirano pridonosi boljitku ovog kraja, na dobrobit svojih sumještana i cijele zajednice.

“Imamo širok program, jedan dio se bazira na metalnim konstrukcijama, drugi na ekologiju i zbrinjavanje otpada, a treći na opremanje dječjih igrališta. Nema dijela u Hrvatskoj na kojem nismo montirali bar jedno igralište”, izjavio je i dodao da im se do 2020. godine 50% proizvodnje odnosilo na izradu dijelova za automobilsku industriju stranih tržišta.