Home Kultura VIKEND U KINU GORICA: Kultni nastavci i nova epizoda crtića Profesor Baltazar

VIKEND U KINU GORICA: Kultni nastavci i nova epizoda crtića Profesor Baltazar

PODIJELITE
foto: Ilustracija

Osim premijera za odrasle, ovog vikenda u Kino Gorica vaši najmlađi imaju priliku pogledati animirane filmove za djecu hrvatskih i europskih autora u sklopu 7. Maratona kratkometražnih filmova. Među njima bit će prikazana i nova epizoda kultnog crtića Profesor Baltazar.

Uz to su na rasporedu su dva filma u različitim žanrovima. U nastavku donosimo odabir.

Kišni dan u New Yorku

Ashleigh je za studentske novine upravo dobila zadatak odraditi intervju sa svjetski poznatim redateljem Rollandom Pollardom koji joj usput ponudi i pogled iza kamere na njegovu novu filmsku produkciju. Vrlo brzo postaje jasno koliko je tanka linija između stvarnih i lažnih događaja te kako stvari brzo izmaknu kontroli.

Trajanje: 92 minute
Režija: Woody Allen
Uloge: Timothée Chalamet, Elle Fanning, Jude Law, Selena Gomez
Vrijeme projekcije: 20. i 22. u 21 sat, 21. u 18 sati

Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera

Produkcijska kuća Lucasfilm i redatelj J.J. Abrams ponovno udružuju snage kako bi gledatelje diljem svijeta odveli na epsko putovanje u udaljenu galaksiju. U završnom 9. dijelu sage o Skywalkeru pojavit će se nove legende, a završna borba za slobodu tek dolazi.

 

Trajanje: 155 minuta
Režija: J.J. Abrams
Uloge: Daisy Ridley, Adam Driver, Mark Hamill
Vrijeme projekcije pogledajte OVDJE.

7. Maraton kratkometražnih filmova

U sklopu maratona održat će se večer europskih kratkometražnih filmova 21. prosinca, a 22. prosinca su na redu hrvatski kratkometražni animirani filmovi.

Projekcije 21. prosinca počinju u 21 sat, a može se pogledati devet kratkih filmova. Najduži traje nešto više od 11 minuta, a najkraći jedva dvije minute. Među njima su Ptica i kit, Tužni mjesec, Svjetla koja odlaze, Otok, Punoglavac, Jedan čovjek, osam kamera, Zagrljaj vjetra, Pužić slikar i Na raspolaganju.

22. prosinca na redu su filmovi hrvatskih autora, a projekcije također počinju u 17 sati. Hrvatskih filmova ima šest, a to su Prvi korak, Krila za krokodila, Tufa i Pufa, Kuc kuc, Nutz te Profesor Baltazar – Augustova treća sreća.