Home Crna Kronika Vikend kapitalac kod Novog Čiča ‘napuhao’ 2,29 promila

Vikend kapitalac kod Novog Čiča ‘napuhao’ 2,29 promila

Tri osobe su provele noć u policijskoj postaji, a rekorder je uhićen i priveden na na sud

PODIJELITE

Gorička je policija tijekom vikenda na području policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana PU Zagrebačke provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača. Tijekom akcije zabilježeno je ukupno 25 prekršaja, od čega je devet ostalih prekršaja iz domene prometa.

Kao i obično, najviše kazni, čak osam su napisali zbog prebrze vožnje, unatoč opetovanoj akciji kojom uporno naglašavaju kako su alkohol i neprilagođena brzina najčešći uzroci prometnih nesreća s težim posljedicama.

Uhvatili su dva vozača koji nisu bili vezani za vrijeme vožnje, te po jednog vozača u prelasku na ‘crveno’ na semaforu, jedan je vozač odbio testirati se na droge, a jedan je vozio unatoč određenoj mu zabrani.

Vikend kapitalac napuhao 2,29 promila!

Tijekom provođenja akcije tri osobe su zadržane u jedinici za zadržavanje goričke policijske postaje do otriježnjenja, a jedna osoba, već poznati recidivist, uhićena i privedena na sud.

– U subotu u 22,00 sati, muškarac starosti 46 godina upravljao je osobnim automobilom kolnikom Posavske ulice u Novom Čiču. Nadzorom kod kbr.1, utvrđeno da je upravljao pod utjecajem alkohola od 2.29 g/kg alkohola u organizmu, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg. Istom je na mjestu događaja uhićen i smješten u prostorije do otriježnjenja nakon čega je uz Optužni prijedlog priveden dežurnom sucu za prekršaje – kako stoji u policijskom izvješću.

U vrijeme provođenja akcije nije se dogodila ni jedna prometna prometne nesreća, a tijekom ostalog dijela vikenda dogodila se jedna prometna nesreća sa materijalnom štetom.