Home Crna Kronika VIKEND AKCIJA 34-godišnjak u Ribnici napuhao 1,72 promila pa završio na otriježnjenju

VIKEND AKCIJA 34-godišnjak u Ribnici napuhao 1,72 promila pa završio na otriježnjenju

Gorički su policajci i ovog vikenda najviše kazni napisali zbog nepropisne brzine

PODIJELITE

Tijekom vikenda u vremenu na području policijske postaje Velika Gorica, temeljem plana PU Zagrebačke provedena je akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“.

Gorički su policajci tako utvrdili deset ciljanih prekršaja, od čega se pet odnosi na nepropisnu brzinu kretanja vozilom, četiri vozača zatečena su pod utjecajem alkohola,a jedna je osoba zatečena koristila mobitel za vrijeme vožnje. Također je utvrđeno 14 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno su utvrđena 24 prometna prekršaja.

 Vikend rekorder uhvaćen u Ribnici

U subotu u 00,15 sati, 34-godišnjak je upravljao osobnim automobilom krećući se  kolnikom Ribničke ulice u mjestu Ribnica u smjeru jugoistoka. Isti je od strane policijskih službenika zaustavljen u Ribnici, Ribnička ulica BB gdje je izvršenim nadzorom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao alkohola u koncentraciji od 1.72 g/kg, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,1g/kg.

Istom je naredbom privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati te je smješten u posebnu prostoriju PP Velika Gorica do otriježnjenja. Isti nije recidivist zbog čega je protiv istog podnijet Optužni prijedlog nadležnom sudu redovnim putem. Ukupno su tri osobe zadržane u posebnoj prostoriji do otriježnjenja (uključujući gore navedenu), a nitko nije priveden dežurnom sucu.

U vrijeme provođenja akcije dogodila se samo jedna prometna nesreća i to s materijalnom štetom dok se u ostalo vrijeme vikenda dogodila još jedna prometna nesreća s materijalnom štetom.