Home Politika Vijeće GČ Vladimir Nazor odbija zahtjev za promjenom imena Trga maršala Tita

Vijeće GČ Vladimir Nazor odbija zahtjev za promjenom imena Trga maršala Tita

Trg bi trebao nositi ime Trg grada Vukovara, a iz Vijeća su nam dostavili analizu te obrazloženje zaključka u kojem odbijaju takvu promjenu

PODIJELITE

Nakon objavljenog teksta u medijima o tome kako će se o promjeni imena ulice Trg maršala Tita glasati na već sljedećoj Gradskoj sjednici, Vijeće Gradske četvrti Vladimir Nazor poslalo nam je osvrt na navedenu inicijativu.

Kako navodi član Vijeća, Luka Tarle, tajnica Službe Gradskog Vijeća, Mirjana Pontoni, uputila je službeni dopis članovima Vijeća gradske četvrti „Vladimir Nazor“  sa nepotpunim prilogom prijedloga ogranka političke stranke „Domovinski pokret“ u Velikoj Gorici potpisanog od strane „Dr. Zvonimira Lovrića“.

Zaključak koji su donijeli na sjednici Gradske četvrti je da Trg maršala Tita nije potrebno preimenovati. Mišljenje su iznijeli analizom dokumenta inicijative ogranka političke stranke „Domovinski pokret“ u Velikoj Gorici te prikupljenom dokumentacijom vezanoj za spomenuti Trg koju možete pronaći u dokumentu na kraju teksta.

U analizi navode kako građani temeljem članka 38. Ustava demokratske Republike Hrvatske imaju pravo odrediti kako će se zvati ulica u njihovom gradu, a tvrditi kako je ime Trga „nedopustivo“, što čini Domovinski pokret, a što po članovima GČ  sugerira kako je dio građana zaostao u totalitarnom režimu, te da je nekulturan. Isto zaključuju prema izrečenom što i citiraju u analizi (dalje u tekstu).

Temeljem navedenog poslali su nam i zaključak kako se većinom glasova Vijeća odbija zahtjev za promjenom imena Trga maršala Tita u predloženi Trg grada Vukovara. U nastavku možete pronaći analizu Vijeća Gradske četvrti Vladimir Nazor.

Osvrt na inicijativu preimenovanja Trga maršala Tita