Home Kultura VIDOVI DANI Izložba fotografija iz povijesti Dučeca i predstavljanje CD-a s tradicionalnim...

VIDOVI DANI Izložba fotografija iz povijesti Dučeca i predstavljanje CD-a s tradicionalnim pjesmama

Objedinili su dva događaja važna za ovaj kraj i Mraclince, izložbu fotografija koja ih je vratila u povijest, te tradicionalni melos mraclinskog i turopoljskog kraja

PODIJELITE
Foto:mraclin.hr/Vlado Vinetić

Slijedom vremenskih okolnosti, manifestacija ‘Vidovi dani’ u Mraclinu objedinili su dva događaja važna za ovaj kraj i Mraclince, izložbu fotografija koja ih je vratila u povijest, te predstavljanje CD-a s glazbenim točkama koje mirišu na tradiciju.

Najprije su obišli izložbu fotografija iz povijesti Dučeca koju su pripremili Josip Kos i Maja Mravec, potom je Matija Galeković predstavio CD na kojem su Dučecovi članovi snimili tradicionalne mraclinske i turopoljske glazbene točke, a potom smo imali i filmski dio, piše mraclin.hr.

Taj se dio sastojao od projekcije snimaka pripremljenih za cjelovečernji dokumentarac “Od pjevačkog društva Vjenčić do KUD-a Dučec” koji se pod vodstvom Tvrtka Marasa od lanjske zime snima u Mraclinu. Izbor iz ovoga bogatog materijala montiran je u niz od dvadesetak video-spotova u kojima članovi Dučeca, od najstarijih do onih mladih, govore o svojim danima provedenim u našem KUD-u.

Program je  doista ponudio za svakoga ponešto, a dojam je da su sve tri točke izazvale dosta pozornosti Mraclinaca, pa je u publici, a poslije i na druženju bilo ljudi koje inače rjeđe viđamo na javnim događanjima.